MENU

Christmas Trivia Quizzes: Fun Question Examples for Friends, Family, & Staff

SHARE

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email

We regularly speak with industry leaders from a number of fields to hear about their favorite tips, strategies, and tools for running productive meetings, motivating team members, engaging employees, and a number of other important leadership tasks. In 2021, we spoke with several leaders specifically about the live polling insights that have helped them run their businesses and manage their teams.

Christmas Trivia Quizzes: Fun Question Examples for Friends, Family, & Staff

There’s nothing like some Christmas trivia to get everyone in the holiday spirit and also test their festive knowledge. And whether you’re planning to conduct Christmas trivia quizzes with friends, family members, kids, staff members, or any other group you can think of…we’ve got all the question examples you need right here.

Christmas Trivia Quizzes: Question Examples for Any Group

Christmas trivia quiz questions for kids

  1. Who has a button for a nose? Answer: Frosty the Snowman
  2. How many times does Santa say “Ho?” Answer: Three
  3. What color is Santa’s suit? Answer: Red
  4. What kind of animals pull Santa’s sleigh? Answer: Reindeer
  5. How many times does Santa check his list to find out who is naughty and who is nice? Answer: Twice.
  6. What is Santa’s favorite thing to drink? Answer: Eggnog
  7. What are Frosty the Snowman’s eyes made out of? Answer: Coal
  8.  Three of Santa’s reindeer’s names begin with the letter “D.” What are those names? Answer: Dancer, Dasher, and Donner
  9. Where does Santa Claus live? Answer: The North Pole
  10. Who are Santa’s little helpers at the North Pole? Answer: Elves.
  11.  In “The Christmas Song,” who did the narrator see kissing Santa Claus under the mistletoe? Answer: Mommy
  12. What are the names of all of Santa’s reindeer? Answer: Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Cupid, Donner, and Blitzen, and Rudolph.
  13.  In the movie Elf, how does Buddy get to the North Pole? Answer: He hides in Santa’s sack
  14. Who was the bad guy Rudulph tried to avoid? Answer: The Abominable Snowman
  15. What did the other reindeer not let Rudolph do because of his shiny red nose? Answer: Join in any reindeer games

Christmas trivia quiz questions for offices

  1. What soda company often uses Santa Claus in their Christmas advertising? Answer: Coca-Cola
  2. What is the Spanish name for Santa Claus? Answer: Papa Noel.
  3. What is Santa Claus called in France? Answer: Père Noël
  4. What is Scrooge’s first name in A Christmas Carol? Answer: Ebenezer
  5. Where was Kevin’s family going for a Christmas vacation in Home Alone? Answer: Paris
  6. The movie Miracle on 34th Street is based on a real-life department store. What is it? Answer: Macy’s
  7. In the movie A Christmas Story, what was the name of the neighbors whose dog ate the Christmas turkey? Answer: The Bumpuses
  8. How many total gifts are given in “The Twelve Days of Christmas” song? Answer: 364.
  9. What is the name of the last ghost that visits Scrooge in A Christmas Carol? Answer: The Ghost of Christmas Yet To Come
  10. Who wrote, “Christmas doesn’t come from a store, maybe Christmas perhaps means a little bit more?” Answer: Dr. Seuss
  11. Visions of which food danced in children’s heads as they slept in the poem “‘Twas The Night Before Christmas?” Answer: Sugar plums
  12. Which famous scientist was born on 25 December? Answer: Sir Isaac Newton.
  13. Is it true that Santa Claus has to travel 822 homes per second, to deliver presents on the night before Christmas? Yes or no? Answer: Yes!
  14. What do people hide in their home in Norway on Christmas Eve? Answer: Brooms.
  15. In which ocean would you find Christmas island? Answer: Indian Ocean.
  16. What was the weight of the largest Christmas pudding? Answer: 7,231 pounds. (Closest answer wins)

General holiday trivia quiz questions for friends and family

  1. In Elf, what are Buddy’s four main food groups? Answer: Candy, candy canes, candy corns, and syrup.
  2. What is another name for egg nog? Answer: Milk punch.
  3. What was the real name of the character Tim Allen plays in The Santa Clause? Answer: Scott Calvin
  4. Which fairy tale inspired the first gingerbread houses? Answer: Hansel and Gretel.
  5. What guided the three wise men to find the newborn Jesus? Answer: A star. (The Star of Bethlehem.)
  6. Which Hollywood actor played six different roles in The Polar Express? Answer: Tom Hanks
  7. Which one of Santa’s reindeer has the same name as another holiday mascot? Answer: Cupid
  8. How do you say “Merry Christmas” in Spanish? Answer: Feliz Navidad
  9. The traditional Christmas tree originated from which country? Answer: Germany.
  10. Which real-life person is Santa Claus based on? Answer: The Christian bishop St. Nicholas
  11.  In Iceland, where do the kids place their shoes on Christmas eve? Answer: The window sills.
  12. Which special chicken dish is eaten on Christmas in Japan? Answer: Fried chicken, especially KFC.
  13. In medieval Germany food items such as fruits and cookies were used as Christmas decor? True or false? Answer: True.
  14. What was the weight of the largest fruit cake? Answer: 9596 pounds. (Closest answer wins)
  15. What happens for the first person to find the pickle ornament on the Christmas tree on Christmas morning? Answer: The first person to find the pickle on the tree receives an extra present from Santa Claus or receives  a year of good fortune.

Try Swift Polling Today

As for how to make these Christmas trivia quizzes? Swift Polling has the online trivia software you need to get the job done! Click here to learn more and sign up for free.

 

SHARE

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email

Try Swift Products 100% Free Today

No credit card required.

Make your next event the best yet
with Swift Polling.
LET'S GO